Кметът Николов: Бъдете активни, за да привлечем повече средства!   Община Бургас

...
Кметът Николов: Бъдете активни, за да привлечем повече средства!   Община Бургас
Коментари Харесай

Отвориха 2 мерки за финансово подпомагане на сектор Рибарство

Кметът Николов: Бъдете дейни, с цел да притеглим повече средства!  

 

Община Бургас и нейните сътрудници в Местната инициативна рибарска група Бургас-Камено афишират, че е отворен банкет по 2 процедури за финансово подкрепяне.

" Европейският съюз оказва помощ на знаещите и можещите, тъй че бъдете дейни и кандидатствайте с качествено готови планове. В този сложен миг имаме потребност от такива свежи пари, които да се влеят в локалната стопанска система. Ако имате потребност от упътвания, не се колебайте да потърсите сътрудниците от МИРГ Бургас - Камено ", прикани кметът Димитър Николов.

 

Ето кои са двете отворени процедури:

 

1. BG14MFOP001-4.043 " ДИВЕРСИФИКАЦИЯ И НОВИ ФОРМИ НА ДОХОД " ОТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОМР НА МИРГ " БУРГАС - КАМЕНО "

Мярка 1.1 " Диверсификация и нови форми на приход "

 

Безвъзмездната финансова помощ по тази процедура се дава на предприятията в бранш " Рибарство " за да се подкрепят нови форми на приход на риболовците посредством развиването на допълващи действия, основаване на нови работни места и основаване на нови предприятия в бранша.

Минимален размер на БФП за 1 план: 9 779,15 лв.

Максимален размер на БФП за 1 план: 146 687 лв.

Краен период за подаване на планови предложения  - 17:00 часа на 10.08.2020 година

Пълния пакет документи, изискванията за кандидатстване и изискванията за осъществяване по процедурата можете да намерите тук:

http://flag-burgas.org/startira-priem-po-protsedura-chrez-podbor-na-proekti-%e2%84%96-bg14mfop001-4-043-diversifikatsia-i-novi-formi-na-dohod-ot-strategiata-za-vomr-na-mirg-burgas-kameno/

 И тук:

https://www.eufunds.bg/bg/pmdr/node/4408

 

2. BG14MFOP001-4.044 " НАСЪРЧАВАНЕ НА НОВИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА АКВАКУЛТУРИ, РАЗВИВАЩИ УСТОЙЧИВИ АКВАКУЛТУРИ " ОТ СТРАТЕГИЯ ЗА ВОМР НА МИРГ " БУРГАС - КАМЕНО "

Мярка 2.3 " Насърчаване на нови производители на аквакултури, разрастващи устойчиви аквакултури "

 

Безвъзмездната финансова помощ по тази процедура се дава на предприятия в бранш " Рибарство " за да се насърчи предприемачеството в бранша на аквакултурите на територията на МИРГ " Бургас - Камено " посредством подкрепяне основаването на предприятия от нови производители на аквакултури и основаване на нови работни места.

Минимален размер на БФП за 1 план: 19 558,30 лв.

Максимален размер на БФП за 1 план: 195 583 лв.

Краен период за подаване на планови предложения - 17:00 часа на 10.08.2020 година

Пълния пакет документи, изискванията за кандидатстване и изискванията за осъществяване по процедурата можете да намерите тук:

 http://flag-burgas.org/startira-priem-po-protsedura-chrez-podbor-na-proekti-%e2%84%96-bg14mfop001-4-044-nasarchavane-na-novi-proizvoditeli-na-akvakulturi-razvivashti-ustoychivi-akvakulturi-ot-strategia-za/

И тук:

https://www.eufunds.bg/bg/pmdr/node/4411

 

Още през предходната година Община Бургас и нейните сътрудници в Местната инициативна рибарска група Бургас-Камено опазиха над 3 милиона лв. по Програмата за морско дело и риболовство. Но парите няма да се влеят в локалната стопанска система, в случай че за тях не бъдат готови качествени планове, които да се ръководят добре. За тях се кандидатства по шест ограничения. Преди това в продължение на години Бургас беше дискриминиран и не беше позволен бенефициент по рибарската стратегия. По гледище на кмета Димитър Николов това състояние се промени.

МИРГ Бургас-Камено е съдружие с нестопанска цел в социална изгода и обгръща следната територия: ж.к. " Меден рудник ", кв. " Крайморие ", кв. " Акациите ", рибарското населено място Ченгене скеле, с. Маринка, с. Димчево, с. Извор, с. Твърдица, както и всички обитаеми места в община Камено. Целта на програмата с шест ограничения е да се увеличи конкурентоспособността на локалния бизнес в рибарския бранш, основаване на нови работни места и грижа за естествените запаси на Бургас.

При оценяването на подадените планове най-вече точки носи критерият нови работни места. Кандидатстващите компании или Неправителствени организации би трябвало наложително да са регистрирани в Бургас или Камено, а не, примерно, в Созопол и Царево.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР